Afvalverwerkingsinstallatie in Ternat
 

STEEDS MEER GEMEENTEN WIJZEN INPLANTING AF
 

Nu de drukte van de gemeente- en provincieraardsverkiezingen achter ons ligt, vragen heel wat Ternattenaren zich af hoe het zit met het Terlindencomité, dat zich verzet tegen de vestiging van de afvalverwerkingsinstallatie van Bayens.
Ondanks de luwte ten gevolge van voornoemde verkiezingen is het comité noch steeds waakzaam.
" Alhoewel het Schepencollege zijn motivatie om niet JA te zeggen tegen het project Bayens  iets krachtiger mocht uitdrukken, zijn we toch blij dat het huidige college kan aanblijven, aldus het comité."
"Van het KARTEL, een soort amalgame regenboogfractie, hadden we toch geen steun te verwachten. Zij stellen het persoonlijk belang van één landbouwer boven het algemeen belang van een ganse gemeenschap. Toenemende verkeersdrukte, stank- en lawaaihinder (zelfs voor de naburige deelgemeenten, Bodegem en Schepdaal) schending van een specifiek landschap, enz. , luidt het verder.
"Maar er is meer, tot op vandaag hebben volgende dertien gemeenten dergelijke hinderende inplanting reeds afgewezen of het zich beklaagd dat ze toch een voorlopig positief advies hadden gegeven : Loenhout, Wuustwezel, Pittem, Bachte, Herselt, Herk-de-Stad, Schulen, Nijlen, Hoogstraten (Minderhout), Evergem, Oostrozebeke, Zoutleeuw, Deinze, Adegem - Maldegem
Sommige projecten zijn in beroep nog aanhangig bij gerechtelijke instanties. Minister Peeters (CD&V) heeft er zelfs al een vernietigd (Hoogstraten, gehucht Groot Eyssel). "Wie hierover meer wil weten raden we aan te te gaan kijken op de volgende website : www.vilt.be/nieuwsarchief" besluit het comité nog (Tip:zoek op trefwoord "biogas").